Trädgårdsdesign och planeringDin trädgård är en viktig plats, en förlängning av ditt hem, ett utomhusrum. En plats där du kopplar av, leker, arbetar och umgås. En bra trädgårdsdesignlösning låter dig utnyttja detta rum på ett bättre sätt. Att skapa en ny design för din trädgård kan vara en svår uppgift. Det är ett misstag att köpa nya växter och ornament utan att ta hänsyn till deras effekt och lämplighet. Det är absolut nödvändigt att du planerar din trädgård mycket noggrant. Förändringar måste relateras till trädgården som helhet. Fel val av växter och beläggning kan vara ett dyrt misstag.

John Tizzard Trädgårdsarkitekt hjälper dig att ta fram det bästa av din trädgård och spara tid och pengar, nu och i framtiden. John Tizzard designar och utför individuella lösningar för din trädgård, baserat på dina önskemål och krav. `Alla borde ha en plan för sin trädgård. Man kanske inte har råd att anlägga hela trädgården på en gång, men då kan man göra det allteftersom, och till slut har man helheten´


MER INFORMATION
Prisbelönt design, läs mer om John Tizzards trädgårdar i följande PDF:er. Länkarna är på engelska. Se även under projekt: Trädgårdar och Utställningsträdgårdar
Garden Design Journal Review 2007
Garden Design Journal Review 2006
Garden Design Journal Review 2004


ARBETSALTERNATIV

Steg 1 - Trädgårdsvandring / Trädgårdskonsultation på plats
2 timmars konsultation på plats. Kan innefatta idéskisser, växtförslag, skötselråd och inspiration direkt på plats. Inledningsvis en bra start till en ny trädgård. Populärt och prisvärt. Kontakter mig för prisförslag.

Steg 2 - Trädgårdshuvudplan

Nästa steg efter en två timmars konsultation på plats. Innefattar  inventering av den befintliga trädgården. Presentation av ny situationsplan av din trädgård som kan inkludera växt- och materialförslag samt 3 D visualisering mm. Helt enkelt ett mer genomtänkt förslag! Obs ! till att börja med rekommenderar jag alltid Steg 1. Även om Ni är intresserad av en trädgårdshuvudplan.

Kostnad ? Det  beror på var du bor och storlek på trädgården samt hur komplicerad tomten är. Efter inledningsbesöket kan  jag ge en offert.

Några exempel  till på trädgårdshuvudplaner se också Rubrik Projekt/ Trädgårdar