Företagspresentation

Mitt namn är John Tizzard. Jag kommer från Brighton i södra England och är sedan 1994 bosatt i Sverige. Jag är utbildad trädgårdsmästare och landskapsarkitekt med en gedigen yrkesbakgrund och har studerat vid Edinburghs Universitet samt Edinburgh Royal Botanic Garden i Skottland.

Med över 40 års erfarenhet inom branschen har jag arbetat med både allmänna parker samt privata trädgårdar i Sverige och Storbritannien. I Storbritannien har jag haft tjänster både i den privata och offentliga sektorn. Under många år arbetade jag inom parkförvaltning i olika kommuner i södra England, Min första tjänst efter landskapsarkitektexamen var på ett internationellt landskapsarkitektföretag baserat i Glasgow, Skottland.

I Sverige har jag flera års erfarenhet som landskapsarkitekt hos ett konsultföretag i Göteborg. Har där haft varierande arbetsuppgifter bland annat med stadsplanering, parker och privata trädgårdar.

För flera år sedan startade jag ett eget företag som landskaps- och trädgårdskonsult och har arbetat med många intressanta och spännande projekt i Sverige, England och Frankrike.

I alla mina projekt försöker jag skapa hållbara platser. Hänsyn tas till deras sammanhang, en känsla av plats och lokal identitet. Att utveckla stimulerande platser med ett bestående arv.

Målet är att bygga ett företag med ett brett spektra och med stor vikt på kvalitetskontroll från utformning till utförande.

Här kan du läsa mitt CV i PDF-format: Curriculum Vitae